Те, що зазвичай називають синдромом китайського ресторану вказує на симптоми, які включають тиск на обличчя, біль у грудях, відчуття печіння в усьому тілі та тривогу після вживання китайської їжі.
У 1960-х роках в літературі був описаний синдром, відомий як «синдром китайського ресторану». характеризується головним болем, шкірною вазодилатацією, іноді кропив’янкою та загостреннями у хворих на астму; була висунута гіпотеза, що це було викликано прийомом глутамату натрію: останні дані, включаючи …
10 типових страв китайський спробувати в ресторані
- 1) Равіолі на грилі або al пар. Равіолі – це щось справді смачне. …
- 2) Спрінг-ролли. …
- 3) рис по-кантонськи. …
- 4) Хмари дракона. …
- 5) Рисові спагетті. …
- 6) Курка з мигдалем. …
- 7) Пекінська качка. …
- 8) Спагетті з морепродуктами.
Основними продуктами китайської кухні є рис, соя, круп'яні продукти (борошно, макарони, рулети та ін.) і в залежності від регіону поєднання овочів і м'яса/риби.
М'ясо, риба, сир і кукурудза вони, безперечно, багаті зв’язаною глутаміновою кислотою, тоді як пармезан, горох, помідори, кукурудза та картопля є продуктами, у яких глутамінова кислота зустрічається у вільному вигляді, точніше у формі глутамату.
Глутамат натрію здатний викликати підвищення артеріального тиску. Однак у дітей існує ризик підвищення апетиту. З плином часу головна небезпека полягає в тому, щоб зіткнутися з проблемою ожиріння.