Що таке солодке червоне вино?

Це міцне вино, яке також містить достатню кількість залишків цукру, як портвейн або vin doux naturalel. Типи солодкого червоного вина можуть варіюватися від легкого до насиченого. 8 травня 2023 р

Портвейн – одне з найкращих солодких червоних вин з нотами темних фруктів і високим вмістом залишкового цукру, які тануть у роті, як солодка вата. Якщо ви любите сильний шоколадно-карамельний смак, це витримане вино чудово поєднується з масляними десертами, такими як яблучний пиріг. Високоякісний Tawny Port ніколи не розчарує.

Вина із залишковим вмістом цукру вище 5% помітно солодкі, а десертні вина – приблизно з 7-9%. Винороби контролюють солодкість своїх вин диктують, скільки цукру у винограді, оскільки вони стратегічно обирають сорти та час збирання врожаю.

Оскільки Піно Нуар має пишний ягідний смак і шовковисті таніни, багато людей запитують нас: «Піно Нуар солодкий чи сухий?» Незважаючи на те, що рівні солодкості сортів Піно Нуар, Каберне Совіньйон і Мерло можуть відрізнятися, будьте певні, всі три вина, як правило, вважаються сухими винами.

Незважаючи на фруктовий смак, Піно Нуар, безсумнівно, червоне сухе вино. Солодкість вина визначається кількістю залишків цукру, що залишився після бродіння, а Піно Нуар містить лише від одного до трьох грамів залишкового цукру на склянку, або 3-5% на пляшку.

Зрештою, вміст цукру у вині є найкращим способом визначити рівень його солодкості— а найсолодші вина можуть мати понад 200 грамів залишкового цукру на літр. «Вони можуть бути майже липкими та сиропоподібними на смак, а також мають набагато менший вміст алкоголю, як правило, нижче 8 або 9 відсотків ABV», — каже Ґрувал.

Оцініть статтю