Що відбувалося на середньовічному бенкеті?

Першим сів Господь і найголовніші гості, а потім всі інші. Господа подали першим, але ніхто нічого не їв, доки не подали всіх. На наших святах, їжа подається у формі шведського столу, щоб наші гості могли скуштувати страви, які їм найбільше подобаються.

Але основним джерелом розваг на середньовічному бенкеті була кулінарна природа, принаймні частково. Це було те, що було відомо в Англії як витонченість, як правило, витвір із цукру, марципану чи тіста із зображенням одного чи кількох птахів, звірів чи людей, винесений у кінці кожної страви.

Середньовічні бенкетні страви та напої Потаж, рагу та інші м'ясні страви, включно з перепілками та жайворонками, разом із холодцем, солодкими сирками та яєчними оладками. сформував третій курс, який знову завершився сотелтиєм. Переважним напоєм на середньовічних бенкетах було вино, яке пили чистим або розбавленим водою.

Драма, танці та турніри, якими люди розважали себе пісні, танці, музика та історії. Мандрівні артисти, яких називали менестрелями або трубадурами, подорожували від села до села, надаючи такі розваги, зокрема музику, для місцевих жителів. Їм платили їжею, а іноді й монетами.

На стіл (челядь) ставили страви, з яких отримували (або подавали) свої порції. Чашки і траншеї були загальні, і люди їли пальцями або ножами, які носили на поясі.

Розсадка та обслуговування на святі були дуже організовані. Місце, де ви сидите, залежало від вашого статусу, вашого віку, вашої популярності та ваших манер. Першим сів Господь і найголовніші гості, а потім всі інші. Господа подали першим, але ніхто нічого не їв, доки не подали всіх.

Оцініть статтю