У що вірять суніти?

Суніти вірять що Коран є буквальним словом Бога. Вони вірять в обрання своїх релігійних лідерів; що посада не передається через кровну лінію пророка Мухаммеда. Першим халіфом або лідером, обраним сунітами, був друг пророка Мухаммеда на ім'я Абу Бакр ас-Сіддік.

Віра в єдиного Бога (Таухід. Це визнається в Першому стовпі ісламу: Немає бога, крім Бога.) – Це означає мати абсолютну віру в єдність Бога. Аллах — це просто арабське слово для Бога, а не ім’я будь-якої іншої істоти.

Шиїти, термін, що походить від shi'atu Ali, що з арабської означає «прибічники Алі», вважають, що Алі та його нащадки є частиною божественного порядку. Суніти, що означають послідовників сунни, або «шляху» по-арабськи Мухаммеда, виступають проти політичної спадкоємності на основі родоводу Мухаммеда.

Суніти в загальному розумінні — це всі мусульмани, які визнають халіфат трьох халіфів (Абу Бакр, ʿУмар ібн аль-Хаттаб і ʿУсман ібн ʿАффан). На його думку, це стосується всіх ісламських груп, крім шиїтських рафідитів. Суніти в особливому сенсі – це лише «люди хадисів» (ahl al-ḥadīṯ).

Сунітський іслам стверджує, що представляє мусульманський консенсус щодо вчень і звичок Пророка. Він виник серед тих мусульман, які, всупереч шиїтам і хаваріджам, заперечували, що Алі, двоюрідний брат і зять Мухаммеда, був обраний єдиним законним наступником Мухаммеда.

Мусульмани не поклоняються Ісусу, який відомий як Іса арабською мовою, вони також не вважають його божественним, але вони вірять, що він був пророком або посланцем Бога, і його називають Месією в Корані.

Оцініть статтю