У якій картоплі найменше крохмалю?

Воскова картопля До них відноситься дрібна і велика картопля з червоною шкіркою, синя, пурпурова і перстач. У них мало крохмалю та багато вологи та цукру. Ця картопля зазвичай невелика та круглої форми, хоча деякі сорти можуть бути більшими. 21 липня 2015 р.

З низьким вмістом крохмалю: іноді його називають восковою картоплею, до якого входять звичайні сорти з низьким вмістом крохмалю пальці (наприклад, French або Kipfler), червоношкірі сорти (як Red Bliss і Pontiac), Jersey Royals, Dutch Cream і молода картопля.

Готуючи картопляний салат, дотримуйтесь більш твердого, менш крохмалистої картоплі як червона картопля або золото Юкона. Більш крохмалистий картопля погано тримає форму, тому для салатів він не підходить. Уникайте їх також для супів, якщо ви не збираєтеся пюрувати або розтирати їх у бульйоні.

Що стосується кольорових різновидів (червоні, довгі білі та жовті типи), ця «воскова» картопля, як правило, має менший вміст твердих речовин/крохмалю. Хороша новина полягає в тому, що залежно від кінцевого використання існує сорт картоплі для кожного типу приготування та ефективності.

Солодка картопля є одним з найкращих сортів картоплі для людей з діабетом, оскільки вони мають низький ГІ та містять більше клітковини, ніж біла картопля. Солодка картопля також є хорошим джерелом кальцію та вітаміну А. Картопля Carisma, різновид білої картоплі, є ще одним варіантом із низьким ГІ.

Червона картопля Червона картопля є чудовим джерелом флавоноїдних антиоксидантів, таких як кверцетин, кемпферол-рутиноза, катехін і рутин. Червона картопля містить вдвічі більше флавоноїдів, ніж біла картопля. 6Вони також є багатим джерелом кількох поживних речовин, зокрема вітаміну С і калію.

Оцініть статтю