У якому місті народилася сицилійська граніта?

Витоки граніти зазвичай відносять до арабського панування в Сицилія (827-1091). Араби, власне, і привезли до нас шербет, холодний фруктовий напій, який є не чим іншим, як предком нашої граніти. 8 травня 2018 р.

Щоб дізнатися про походження сицилійської граніти, ми перенесемося в середні віки, на Сицилії, серед ніваролі, тобто чоловіків, які взимку відповідали за збір снігу на Етні, на горах Пелорітані, Іблей та Неброді.

Народився в 1981 році, шеф-кондитер "La Pergola" з 2005 по 2023 рік, обраний найкращим шеф-кондитером у світі в 2021 році і, очевидно, дуже сицилійський, Гаггі в провінції Мессіна, яка завжди була визнана батьківщиною найкращих острівних гранітів, при всій повазі до провінційних дзвіниць.

Історія граніту має далекі витоки, а діалектні назви, якими його називають, найрізноманітніші та кумедні. ➡ У Римі його називають «Grattachecca», тому що він нагадує жест дряпання льоду. ➡ На Сицилії це називається "A granita ca' brioscia" тому що його їдять з бріошем.

Витоки граніти зазвичай відносять до арабського панування в Сицилія: араби принесли з собою рецепт шербету, холодного напою, приправленого фруктовим соком або рожевою водою.

Сицилійська граніта – це напівзаморожена насолода, виготовлена ​​в основному з води, цукру та різних натуральних ароматизаторів. І хоча це визначення може здатися простим, воно є вміння збалансувати ці інгредієнти та метод заморожування що відрізняє справжню сицилійську граніту від її аналогів.

Оцініть статтю