Тоді як Шираз є зазвичай сухе вино, є кілька варіантів Ширазу, якими можна насолоджуватися як десертним вином. Основна відмінність Шираза як сухого вина від Шираза як десертного вина полягає в залишковому вмісті цукру. Десертні вина мають вищий вміст залишкового цукру, що надає їм більш солодкий профіль смаку.
Вина Мерло мають більш солодкий і жіночний смак, ніж Шираз. Виноград Мерло є схрещуванням сортів Каберне Фран і Магдлен Нуар. Сорт винограду Шираз – це щось середнє між двома сортами – Дуреза і Мондез Бланш.
Підсумовуючи, вина, виготовлені з Ширазу, фруктові, солодкі та насичені, з високим вмістом алкоголю та потужними дубильними речовинами. З іншого боку, Каберне Совіньйон – це вина зі складним і привабливим ароматом, повнотілі та збалансовані вина з великим потенціалом витримки.
Шираз — це насичений червоний аромат з нотами ожини, сливи, шкіри та землистих нот. Ви можете поєднуйте Шираз із різноманітною їжею від барбекю до гострої азійської кухні. Шираз можна зберігати до 15 років. Шираз — насичене червоне вино з добре збалансованими танінами.
Порт одне з найкращих солодких червоних вин з темними фруктовими нотами та високим вмістом залишкового цукру, які тануть у роті, як солодка вата.
Види солодкого червоного вина
- Ламбруско. Ламбруско, незвичайне і улюблене ігристе червоне вино з італійського регіону Емілія-Романья, може запропонувати ряд рівнів солодкості. …
- Бракетто. Бракетто — це назва сорту винограду, що походить із північно-східного регіону П’ємонт Італії. …
- Рубін Порт. …
- Tawny Port. …
- Морі. …
- Банюлс.