Як дізнатися густоту кави?

– Грубий помел: текстура зерниста. Якщо ми візьмемо щіпку кави крупного помелу, то побачимо, що вона не прилипає до наших пальців, а навпаки, вони залишаються абсолютно чистими.. – Середній помел: товщина кави нагадує пляжний пісок.

У загальних рисах, Базова пропорція – на 1 літр води 60 грамів кави, тому розрахувати точну кількість на чашку просто; У кожній чашці 250 мілілітрів води і 15 грамів кави.

Якщо помел занадто грубий для способу варіння, кава буде недостатньо екстрагованою та матиме кислий або солоний смак. Якщо кава надто дрібна для обраного вами способу заварювання, вона буде надмірно екстрактованою та матиме гіркий смак.

Кава дрібного помелу Ідеально підходить для кафетерію, який готує напої за допомогою еспресо-машини. Як тільки вода пройде через фільтр, кава з концентрованим смаком і текстурою потроху виділяється.

Якісна кава в зернах Він повинен пахнути сухим і свіжим. Неприємні несвіжі, землисті, плісняви ​​або хімічні запахи є ознаками поганої якості, тому каву слід викинути. З іншого боку, вологість зерен якісної кави має бути від 10,5 до 12%.

загалом, Одна столова ложка кави становить приблизно 10,6 грам. . Тож для однієї чашки кави ви захочете використовувати від 1 ½ до 2 столових ложок меленої кави. Мова йде не про кристали розчинної кави, а про справжні кавові зерна. Якщо ви використовуєте столові ложки, ви хочете, щоб столова ложка дорівнювала 2 столовим ложкам.

Оцініть статтю