Як очистити фільтр фритюрниці?

Змочіть губку або щітку з м’якою щетиною в теплій мильній воді та використовуйте її, щоб почистити залишки масла. Якщо якісь ділянки не очищаються, нанесіть пасту, приготовлену з харчової соди та води, і ще раз почистіть. Ретельно промийте фритюрницю чистою водою та витріть насухо паперовими або тканинними рушниками.

Масло для смаження можна повторно використовувати від двох до восьми разів — все залежить від типу олії, того, що ви на ній смажите, наскільки добре ви її процідили тощо. Немає жорсткого правила, коли олія більше не підходить для смаження; натомість зверніть увагу на свою оливу та виявіть будь-які зміни.

За потреби протріть нагрівальний елемент фритюрниці. Більшість фритюрниць мають нагрівальний елемент, що складається з пари металевих стрижнів. Якщо вони вкриті масляним залишком, витріть їх паперовими рушниками. Будьте обережні, щоб не зігнути та не пошкодити будь-які частини під час протирання, особливо якщо є тонкі дроти.

Суміш. Не хвилюйтеся, якщо олія виглядає каламутною, вона проясниться після повторного нагрівання. Ви можете охолоджувати олію та повторно використовувати її до трьох разів. Мораль історії полягає в тому, що ви можете продовжувати смажити.

Додайте повну ложку харчової соди в невелику миску. Додайте стільки гарячої води, щоб розчинити харчову соду в пасту. Нанесіть пасту на ті ділянки, де все ще є липка плівка або прилиплий залишок. Якщо резервуар має антипригарне покриття, використовуйте м’яку щітку для чищення, щоб нанести пасту.

Оцініть статтю