Як покращити смак вина?

Стати кращим дегустатором часто досягається в спільному середовищі. Якщо у вас є група друзів, які люблять вино, спробуйте раз на місяць збиратися на дегустацію. Ділячись своїми нотатками, ви дізнаєтесь про сфери, у яких ви є досконалими, а також про сфери, у яких вам може знадобитися робота.

Гриби можуть творити чудеса, покращуючи смак червоного вина завдяки своєму насиченому аромату умамі. Чим земляніші гриби, тим кращий ефект. Якщо конкретна проблема вашого вина полягає в тому, що він відчуває смак наждачного паперу, спробуйте додати червоне м’ясо, оскільки і жир, і білок допомагають нейтралізувати грубі таніни.

Додайте лимон, щоб збалансувати кислотність і підкреслити смак тьмяних вин. Просто вичавіть сік із дольки лимона у склянку та швидко перемішайте. Дайте йому постояти хвилину, перш ніж зробити ще один ковток і вуаля! Ви отримаєте більш хрустке та освіжаюче вино.

Щоразу, коли ви пробуєте нове вино, обов’язково дотримуйтесь нашого посібника з дегустації вин.

  • 1.) Див. Зверніть увагу на колір вина, а також на непрозорість і в'язкість вина. …
  • 2.) Вир. Закручування вина аерує вино. …
  • 3.) Запах. Багато людей знають цей крок, але мало хто виконує його правильно. …
  • 4.) Ковток. …
  • 5.) Стиль.

Селера, яка видаляє залишки текстури та таніни попередніх вин, не залишаючи присмаку. Зелені оливки, особливо оливки Graber, які пропонують виразний смак, який допоможе відновити смак між винами. М’які крекери, не надто приправлені, які схожі на хліб.

Оцініть статтю