Як приготувати філе сьомги?

Збризніть лосось олією, потім додайте приправи на вибір. Запікайте лосось при 400 градусах F протягом 11-14 хвилин для філе 6 унцій або 15-18 хвилин для однієї сторони, доки він не зареєструє 135 градусів F на термометрі з миттєвим зчитуванням, вставленому в найтовщу частину лосося.

Опора, яку можна викликати з невеликою помпою

  1. Розігрійте духовку до 275°F.
  2. Викласти філе сьомги у форму для запікання. Змастіть все оливковою олією, приправте сіллю та перцем.
  3. Смажте, поки лосось легко не розшарується, або термометр, вставлений у найтовщу частину, не покаже 120°F (приблизно 30 хвилин для філе 6 унцій).

Щоб отримати вологий, ніжний лосось, рибу слід приготувати про середню, тобто він буде напівпрозорим у центрі. Щоб перевірити готовність, ви можете обережно проткнути рибу виделкою, щоб побачити, чи відшарується м’якоть, але це може зіпсувати вигляд вашої вечері.

Тут нема чого приймати рішення про харчування. З іншого боку, тунець і лосось більше схожі на біфштекс і їх можна готувати будь-де, від рідкого (приблизно 110 градусів) до добре прожарений (приблизно 145 градусів)залежно від ваших уподобань. (Для запису, Міністерство сільського господарства США каже, що 145 градусів є мінімальною безпечною внутрішньою температурою для риби.)

Лосось середньої прожареності є популярним вибором у ресторанах, і його можна отримати, приготувавши м’ясо до внутрішньої температури 125°F. Сьомга, приготована до середньої готовності, матиме непрозору та злегка рожеву серединку з повністю готовою зовнішністю та шкіркою.

Отже, коли ви готуєте лосось, тримай цю шкіру: забезпечує безпечний шар між м’ясом вашої риби та гарячою сковородою чи грилем. Почніть шкірою вниз і дайте їй піднятися. Набагато легше просунути рибну лопатку під шкіру лосося, ніж під його ніжне м'ясо.

Оцініть статтю