Ось як ви можете це зробити. Наберіть тепле молоко в миску і вичавіть в молоко сік половини лимона. Злегка перемішайте і накрийте миску кришкою. Оберніть його бавовняною тканиною і відставте на 12 годин.6 лютого 2023 р
Закип'ятіть і остудіть молоко, як зазначено в рецепті. У каструлі залиште трохи молока та додайте лимонний сік, щоб воно згорнулося та використовуйте як закваску. Для згортання я додав 1/4 чайної ложки лимонного соку до 2 унцій кип’яченого молока в каструлі та продовжував помішувати на вогні, поки воно не згорнеться.
Отже, коли лимонний сік, який містить лимонну кислоту, додається до молока, позитивний водень притягується до негативних міцел, і вони нейтралізуються. Таким чином, усі міцели тепер будуть зближуватися і агрегувати разом, утворюючи желатиновий матеріал, який називається сирною масою.
Молоко перетворюють на сир або йогурт процесом бродіння. Молоко перетворюється на сирну масу за допомогою бактерій Lactobacillus. Ці бактерії перетворюють лактозу в молоці в молочну кислоту. Молочна кислота згортає молочний білок казеїн і призводить до утворення сиру.
Цитрусові, такі як апельсини, лимони та грейпфрути, мають високу кислотність. Поєднуючи їх з сиром може порушити рН-баланс шлунка, потенційно призводячи до травного дискомфорту або кислотності для деяких людей.
Ось як ви можете це зробити. Наберіть тепле молоко в миску і вичавіть в молоко сік половини лимона. Злегка перемішайте і накрийте миску кришкою. Оберніть його бавовняною тканиною і відставте на 12 годин.