Курка, вирощена для кладки яєць для споживання людиною, може випробувати одну з кількох різних технік утримання. Деякі проводять життя разом з іншими курами в маленьких клітках, тоді як інші скупчені разом у величезних сараях з тисячами інших курей і без доступу до природного світла.
Як зберігати свіжі яйця. Коли вони вийдуть із курятника та звільняться від будь-якого пір’я та калу, які прийшли з ними, яйця повинні бути охолодженими. Хоча немиті яйця з неушкодженими кутикулами можна безпечно зберігати при кімнатній температурі, охолодження яєць допоможе їм довше зберігатися; близько 5-6 тижнів.
Коли кури переходять на яйцекладку, у вас є кілька варіантів.
- Один із варіантів, особливо якщо у вас дуже мало курей, — це дозволити старшій курці іншим чином робити свій внесок у господарство. …
- Інший варіант – використовувати своїх курей як м'ясних курей замість яєчних несучок. …
- Третій варіант – утилізувати курку гуманно.
- Охолоджуйте яйця при температурі 45 градусів F або менше після сортування.
- Зберігайте яйця в картонній упаковці. …
- Огляньте яйця. …
- Перевірте дату упаковки. …
- Перед використанням розбити яйця в миску. …
- Вимийте руки, посуд та обладнання гарячою водою з милом після контакту з яйцями.
- Ніколи не їжте сирі яйця. …
- Щоб уникнути хвороби, варіть яйця до твердості жовтків.
Щоденне годування та свіжа вода все, що насправді потрібно курям, окрім безпечних житлових приміщень. Після того, як ви облаштуєте курник, кури будуть в основному піклуватися про себе. Доглядати за курчатами вдома – це корисний досвід, який може дати чудові на смак свіжі яйця з ферми без хімікатів.