Залишайтеся зволоженими: Вживання достатньої кількості води може допомогти вивести гістамін та інші токсини з організму. Прагніть випивати щонайменше 8 чашок води на день. Уникайте тригерів: певні тригери, такі як тютюновий дим і деякі ліки, можуть підвищити рівень гістаміну. Уникнення цих тригерів може допомогти знизити рівень гістаміну в організмі.
Крім зміни режиму харчування, ви не можете багато чого зробити, щоб виправити непереносимість гістаміну. Антигістамінні препарати можуть допомогти зменшити симптоми за короткий термін. В огляді досліджень 2020 року зазначається, що добавки DAO також можуть допомогти, але необхідні додаткові дослідження, щоб підтвердити, наскільки добре вони працюють.
Високий рівень гістаміну може викликати симптоми, схожі на алергію, в тому числі закладений або нежить, головні болі, розлад шлунку та низький кров'яний тиск.
Передбачається, що причиною непереносимості гістаміну (HIT). дефіцит шлунково-кишкового (ШКТ) ферменту діаміноксидази (DAO) і, отже, харчовий компонент гістамін не розкладається та/або не всмоктується належним чином у шлунково-кишковому тракті.
Їжа з високим вмістом гістаміну або яка викликає вивільнення гістаміну є найгіршою для непереносимості гістаміну. До них відносяться ферментовані продукти, в'ялене м'ясо, алкоголь, витримані сири, цитрусові, риба, молюски, авокадо, помідори, горіхи та деякі спеції, такі як кориця, порошок чилі та гвоздика.