Як виглядає розторопша?

Зріла рослина Стебло гладке, товсте, порожнисте між стебловими з’єднаннями (вузлами), при зрізі виділяє молочний сік. Листя голі, злегка блакитно-зелені. Верхні листки менші за нижні, без черешків і обхоплюють стебла клешневими прикореневими частками.

Осот однорічний: Листя від тьмяно-зеленого до блакитно-зеленого, глибоко лопатеві, 2,4-12 дюймів (6-30 см) завдовжки та 0,4-6 дюймів (1-15 см) завширшки та обхоплюють стебло біля основи парою кутастих часток.. Листя зазвичай мають частки від трикутної до списоподібної форми на кінчику та 3 або менше парних часток у нижній частині листа.

Чому це шкідливий бур'ян? Багаторічний осот класифікується як шкідливий бур’ян у багатьох штатах і провінціях. Це проблема для кількох культур, де вона спричиняє економічні втрати через зниження врожайності, збільшення витрат на культивацію та гербіциди та амортизацію землі.

Як і більшість бур'янів, ніколи не дозволяйте розторопші закріпитися. Це ускладнить повний контроль над ними. Рання ідентифікація та ліквідація дуже важливі.

Sonchus oleraceus L., також відомий як розторопша звичайна та розторопша, є традиційною лікарською рослиною, що належить до сімейства айстрових, і використовується у всьому світі в народній медицині для лікують захворювання шлунково-кишкового тракту, пухлинні та запальні захворювання.

Листя, квіти та коріння їстівні, але ви повинні їсти їх, коли вони молоді, тому що чим старше вони стають, тим більш гіркими стають. Листя повні вітаміну С, і ви можете подрібнити очищений і висушений корінь, щоб використовувати як каву.

Оцініть статтю