Як зробити, щоб запіканка із зеленої квасолі не була рідкою?

Але якщо ви коли-небудь отримаєте водянисту запіканку із зеленої квасолі, створіть кашку з кукурудзяного крохмалю та змішуйте її, поки соус не загусне.

Запіканка із зеленої квасолі повинна мати приємний густий соус, який покриває стручкову квасолю — вона не повинна нагадувати суп. Однією з поширених причин водянистої запіканки є недостатня кількість загусника, такого як борошно або кукурудзяний крохмаль, до вашого соусу.

Те, що ваша запіканка починає виглядати трохи супом, не означає, що її неможливо зберегти. Насправді все, що вам потрібно зробити, це додайте трохи макаронної локшини або зерен до вашої основи. Цей трюк працює з тієї простої причини, що обидва типи інгредієнтів вбирають воду під час приготування.

Один із способів – це відваріть квасолю, поки вона не стане м’якою, потім зніміть її з вогню та залийте принаймні дюймом холодної води. Боби вберуть частину гарячої води, що залишилася, поки вони охолонуть, і виділять крохмаль, який їх згущує. Після охолодження ви можете злити зайву рідину або за бажанням з’їсти як є.

Професійна порада: уникайте сухих запіканок. Найкращий спосіб запобігти його висиханню – це додайте трохи води, приблизно ¼ склянки, до верху. Дайте воді просочитися між їжею та стінками форми для запікання. Накрийте алюмінієвою фольгою, щоб утримати вологу.

Три основні загусники для соусів борошно, кукурудзяна мука і маранта. Перші два зазвичай використовуються в солоних стравах, тоді як маранта, як правило, використовується в солодких стравах. Тим не менш, маранта підійде в пікантних стравах, оскільки вона не має смаку.

Оцініть статтю