Якщо додати пельмені занадто рано і вони варяться набагато довше 15 хвилин (в залежності від розміру пельменів), вони почнуть руйнуватися. Щоб пельмені були ідеально приготовані, поставити таймер і не заглядати під кришку.7 лютого 2024 р
Ось кілька порад, як варити вареники, щоб вони не розвалювалися:
- Використовуйте правильне тісто. Тісто для вареників має бути вологим і пластичним, але не липким. …
- Не перестарайтеся з тістом. …
- Вареники начинити нещільно. …
- Вареники щільно закриваємо. …
- Варіть пельмені в рідині, що повільно кипить.
Покладіть вкладиш для приготування на пару з пакета для вареників на решітку або друшляк. Це запобіжить тому жахливому моменту, коли вареник розривається та виливає весь свій смачний суп у воду. Якщо ви користуєтеся рисоваркою або каструлею швидкого приготування, покладіть пельмені на решітку пароварки та накрийте кришкою.
Пара, яка утворюється, накриваючи каструлю, готує вареники. Вареники не варити і не перемішувати. Інтенсивне кип'ятіння і помішування призведе до того, що вареники розваляться.
З’єднайте обидва кути основи, змочіть один водою, потім накладіть їх внахлест і натисніть, щоб з’єднати. Ця форма особливо хороша для вонтонів (часто подають у бульйоні, їх також зазвичай роблять із тоншою шкіркою), тоді як інші складки краще підходять для вареників.
Класичний підхід полягає в тому, щоб складіть обгортку так, щоб вареник викривився та був достатньо стійким, щоб стояти та підрум’янюватись на пласкій стороні. Традиційно ви збираєте одну сторону обгортки в ряд складок і приклеюєте їх до іншої сторони, яка залишається плоскою.