Яка їжа посилює запор?

Їжа з високим вмістом жиру ― багата олією, маслом і жиром ― може сприяти запорам. Якщо у вас хронічний запор, причиною може бути переїдання смаженої їжі, обробленого м’яса, хлібобулочних виробів та інших продуктів з високим вмістом жиру. Сир як особливий винуватець запорів.

Що мені слід уникати їсти чи пити, якщо у мене запор?

  • чіпси.
  • фастфуд.
  • м'ясо.
  • готові продукти, наприклад деякі заморожені страви та закуски.
  • оброблені харчові продукти, такі як хот-доги або деякі вечері в мікрохвильовій печі.

Правильно сидіти на унітазі і використання цієї техніки може допомогти вам легше спорожнити кишечник. Нахиліться вперед в унітазі, поклавши передпліччя на стегна, розставивши ноги на ширині стегон, а ступні піднявши на невелику підставку для ніг. Повторюйте лише протягом 10 хвилин або доки ваш кишечник не спорожниться.

Вживання великої кількості м’яса з високим вмістом жиру, молочних продуктів і яєць, солодощів або обробленої їжі може викликати запор. Не вистачає рідини. Вода та інші рідини сприяють кращій роботі клітковини, тому недостатнє споживання рідини може сприяти твердішому стільцю, який важче виходити. Відсутність фізичної активності.

Їжа та напої, які можуть полегшити запор

  • Оливкова і лляна олії. У деяких випадках оливкова і лляна олії можуть мати м’який проносний ефект, допомагаючи полегшити потік речовин через кишечник. …
  • Пробіотики. …
  • Волокнисті овочі. …
  • Бобові.
  • Фрукти з високим вмістом клітковини. …
  • Цільнозерновий хліб, крупи та макарони. …
  • Рідини.
Оцініть статтю