Яка харчова цінність бамії?

Суть у цьому багатий магнієм, фолієвою кислотою, клітковиною, антиоксидантами та вітамінами С, К1 і А. Окра може принести користь вагітним жінкам, здоров’ю серця та контролю рівня цукру в крові. Він навіть може мати протиракові властивості. Приготувати бамію можна просто. 17 лютого 2023 р

Бамія є багатий вітамінами А і С, а також антиоксидантами, які допомагають знизити ризик серйозних захворювань, таких як рак, діабет, інсульт і хвороби серця. Бамія також є хорошим джерелом магнію. Фолієва кислота.

Сира бамія є хорошим джерелом клітковини, вітамінів і мінералів. Він також має низьку калорійність і багатий антиоксидантами. Вживання його в сирому вигляді може допомогти зберегти ці поживні речовини, забезпечуючи потенційні переваги для здоров’я, такі як покращення травлення та підтримка імунітету.

Бамія вважається суперпродуктом. Це їжа з високим вмістом клітковини, багата вітамінами та мінералами. Дієтологи вважають його також продуктом, що знижує рівень холестерину. Бамія містить компонент, званий слизом, який під час нагрівання стає природним загусником.

Знижує артеріальний тиск: калій сприяє балансу натрію і таким чином підтримує правильний баланс рідини в організмі. Бамія також знімає тиск на серцево-судинну систему, розслабляючи кровоносні судини та артерії.

Шлунково-кишкові проблеми: Бамія містить фруктани, які є різновидом вуглеводів. Фруктани можуть викликати діарею, гази, судоми та здуття живота у людей із наявними проблемами кишечника. Камені в нирках: Бамія містить багато оксалатів. Найпоширеніший тип каменів у нирках складається з оксалату кальцію.

Оцініть статтю