Яка харчова цінність оливкової олії?

Оливкова олія містить велику кількість антиоксидантів. Вони можуть допомогти знизити ризик хронічних захворювань, які впливають на серцево-судинну та центральну нервову систему. Антиоксиданти також борються із запаленням і допомагають захистити холестерин у крові від окислення — дві переваги, які можуть знизити ризик серцевих захворювань.

Хоча ложка оливкової олії може не змінити ваше життя в перший день, доведено, що регулярне споживання EVOO забезпечує багато довгострокових переваг для здоров’я, таких як покращення стану серцево-судинної системи, зниження ризику раку, хвороби Альцгеймера та інших нейродегенеративних захворювань.

Як правило, від однієї до двох столових ложок на день є достатньою кількістю оливкової олії. Це стосується як оливкової олії, яку ви п’єте з користю для здоров’я, так і оливкової олії, яку ви споживаєте з їжею під час звичайного процесу приготування їжі.

Оливкова олія першого віджиму Оливкова олія першого віджиму є найменш обробленою формою оливкової олії. Завдяки цьому в ньому зберігаються природні антиоксиданти та вітаміни, які часто втрачаються під час обробки. Це робить її більш здоровою, ніж звичайна оливкова олія, але також робить її трохи дорожчою.');})();(function(){window.jsl.dh('3Ee5ZoHxKuXHkPIPwKbcmQo__56','

Здається, жирні кислоти в оливковій олії знижують рівень холестерину і мають протизапальну дію. Оливкова олія широко використовується в харчових продуктах. Як ліки люди найчастіше використовують оливкову олію при захворюваннях серця, діабеті та високому кров'яному тиску.

Оцініть статтю