Яка найпопулярніша їжа майя?

Коржики, приготовані на комалі та використовувані для загортання інших продуктів (м’яса, квасолі тощо), були поширеними і є, мабуть, найвідомішою доколумбовою стравою Мезоамерики. Тамале складається з кукурудзяного тіста, яке часто містить начинку, яке загортають у кукурудзяне лушпиння та готують на пару.

Дієта стародавніх майя була переважно кукурудза, кабачок, квасоля («Три сестри») і перець чилі. З них найбільшою популярністю користувалася кукурудза, її подрібнювали та робили коржі, щоб загортати в них м’ясо та квасолю. Перець чилі, помідори, авокадо, ананас, гарбуз і солодку картоплю вирощували за допомогою дерев.

У культурі майя, тамалес є одним з найулюбленіших продуктів харчування. Виготовлені з кукурудзяної маси, яка обволікає такі смачні варіанти начинки, як сир і перець чилі, свинина або курка, потім їх загортають у кукурудзяне лушпиння або бананове листя та готують на пару.

Хочете спробувати традиційні страви Юкатеки?

  • Cochinita Pibil: найпопулярніша їжа Юкатану.
  • Полло Пібіл (Курка Пібіл)
  • Пападзулес: найкраща традиційна їжа майя.
  • Пок Чук.
  • Кесо Рельєно.
  • X'catic Relleno.
  • Ломітос де Вальядолід.
  • Кастакан: свиняче черевце з Юкатану.

Цілком ймовірно, що минулого тижня ви скуштували трохи культури майя – кукурудза, тамалес, авокадо, шоколад – це всі продукти, які ми можемо простежити до майя.

Коржики, приготовані на комалі та використовувані для загортання інших продуктів (м’яса, бобів тощо), були поширеними і, можливо, є найвідомішою доколумбовою стравою Мезоамерики. Тамалес складається з кукурудзяного тіста, яке часто містить начинку, яке загортають у кукурудзяне лушпиння та готують на пару.

Оцініть статтю