Яка найвідоміша іранська страва?

Чело Кабаб Кообіде Чело Кабаб (кебаб, який подається з рисом), безсумнівно, є найвідомішим іранським блюдом. І багато хто знає іранську кухню з Chelo Kebab. Серед іранців і туристів дуже популярні всі види кебабів, особливо Koobideh. Кообіде — це фарш, приправлений цибульним фаршем, сіллю та перцем. 5 жовтня 2023 р.

Челоу-кабаб Челоу кабаб або чело кабаб є національною стравою Ірану. Їжа проста, складається з вареного на пару шафранового рису та кабабу, який існує кілька різних перських різновидів. Цю страву сьогодні подають по всьому Ірану, але традиційно вона асоціювалася з північною частиною країни.

Іран є великою регіональною державою завдяки своїм великим запасам викопного палива, включаючи друге місце у світі за запасами природного газу, треті за величиною підтверджені запаси нафти, геополітичне важливе розташування, військовий потенціал, культурну гегемонію, регіональний вплив і роль у світі центр шиїтського ісламу.

Але до 13-го століття він прославився лише як виробник високоякісних гранатів. Апельсини, фісташки, шпинат, шафран це всі продукти, які походять з Ірану або були завезені звідси в інші частини світу.

Горме сабзі це іранське рагу з травами, яке зазвичай їдять у всьому Ірані та вважається національною стравою країни. Хоча існує багато способів приготування страви, основним інгредієнтом є поєднання смажених трав, які зазвичай готуються з подрібненою петрушкою, кінзою та цибулею.

Перська кухня: десять культових страв Ірану

  • Горме Сабзі. Однозначна перлина в короні перської кухні, Ghormeh Sabzi – це ароматне рагу, яке глибоко вкорінене в іранській кулінарній традиції. …
  • Фесенян. …
  • Джудже Кабаб. …
  • Челоу Кабаб. …
  • Аш Рештех. …
  • Бадем'ян. …
  • Хореш-е Карафс. …
  • Багалі Поло.
Оцініть статтю