Яка основна ідея ісламу?

Віра в те, що "Немає бога, крім Бога, і Мухаммад є посланцем Бога" є центральною для ісламу. Ця фраза, написана арабською мовою, часто помітна в архітектурі та ряді об'єктів, включаючи Коран, священну книгу ісламу божественних одкровень.

Як релігія, іслам виступає за повна підкореність і покора Аллаху – тому його називають ісламом. Інше буквальне значення слова «іслам» — це «мир». Це означає, що людина може досягти справжнього спокою тіла та розуму лише через покору та покору Аллаху.

Слово «іслам» означає «підпорядкування волі Божій.” Послідовників ісламу називають мусульманами. Мусульмани є монотеїстами і поклоняються одному, всезнаючому Богу, який арабською мовою відомий як Аллах. Послідовники ісламу прагнуть жити в повному підпорядкуванні Аллаху.

Іслам є віра чистого монотеїзму, яка ґрунтується на посланнях попередніх пророків, які надсилалися людству протягом історії. Іслам є продовженням того самого послання, яке проповідували всі Божі пророки, закінчуючи останнім пророком Мухаммадом (р.а.а.), закликаючи людей вірити і поклонятися єдиному істинному Богу.

Арабський термін islām, буквально «здатися», висвітлює фундаментальну релігійну ідею ісламу — що віруючий (званий мусульманином, від активної частки іслам) приймає підкорення волі Аллаха (арабською Аллах: Бог). Аллах розглядається як єдиний Бог — творець, підтримувач і відновлювач світу.

Віра в те, що "Немає бога, крім Бога, і Мухаммад є посланцем Бога«є центральним для ісламу.

Оцініть статтю