Яка різниця між alla gricia та carbonara?

Найбільше, що вирізняє ці рецепти, це яйця – у пасті alla gricia їх немає! Карбонара містить яєчну та сирну суміш, емульговану водою з макаронами для створення шовковистого соусу. Alla gricia використовує сир і жир гуанчіале, які змішуються разом і стають декадентським соусом для вашої пасти.6 вересня 2023 р.

Тоді походження назви Pasta alla gricia означало б макарони, приготовані з простих інгредієнтів (гуанчіале, пекоріно романо та чорний перець), доступних у місцевому магазині gricio.

Gricia, Carbonara, Cacio e Pepe і Amatriciana це прості макаронні вироби, які мають однакові смаки пекоріно-романо, чорного перцю та — у трьох стравах — в’яленої свинини.

Процес приготування: густий вершковий соус Альфредо передбачає варіння вершкового масла та жирних вершків у сотейнику або каструлі для отримання густого насиченого вершкового соусу. З іншого боку, карбонара передбачає поєднання макаронних виробів і трохи води для макаронних виробів з розтопленим гуанчале, сирими яйцями та тертим сиром.

Подібно до того, як у Франції є рідні соуси, у Римі є свої основні макарони. Існує чотири класичні страви з римської пасти: cacio e pepe, carbonara, amatriciana та alla gricia. Кожен із них є варіацією іншого — alla gricia — це cacio e pepe плюс guanciale, carbonara — це gricia плюс яйце тощо.

Найбільше, що відрізняє ці рецепти, це яйця – pasta alla gricia не має! Карбонара містить яєчну та сирну суміш, емульговану водою з макаронами для створення шовковистого соусу. Alla gricia використовує сир і жир гуанчіале, які змішуються і стають декадентським соусом для вашої пасти.

Оцініть статтю