Яка різниця між куркою з маслом і куркою тікка масала?

Курка з маслом — це традиційна індійська страва, насичена вершковим смаком із тонким смаком диму. У той же час тікка масала – це британсько-індійське блюдо з більш складним смаковим профілем з гострими і пряними нотками. Курка з вершковим маслом, як правило, солодша та м’якша за гостротою, тоді як тікка масала є гострою та гострою.

З цього приводу кращим вибором буде залежати від ваших уподобань. Якщо у вас немає проблем зі спеціями та відчуттям, яке з ними пов’язане, спробуйте тікка масала. З іншого боку, якщо вам подобається вершкове каррі з менш інтенсивним смаком прянощів, найкращим варіантом буде курка з маслом.

В індійській масалі використовуються свіжі помідори (нарізані або протерті), щоб ваша страва мала більш свіжий смак. Британська куряча тікка масала в основному готується з пасати/томатного пюре в пляшках або консервах, яке надає смаку умамі. Деякі рецепти навіть використовують консервований томатний суп і томатну пасту.

Тікка Масала є м’яко гостра, земляна страва каррі з вершково-томатним соусом. Традиційно він містить кашмірський перець чилі, який є різновидом перцю чилі, вирощеного в регіоні Кашмір в Індії.

Яка на смак курка з маслом? Масляна курка має a насичений, пікантний і солодкий аромат. Масло та вершки додають насиченості, а спеції надають смаку традиційного каррі, а томатний соус врівноважує все це ноткою солодкості.

Блюдо виникло в північній Індії, точніше в Амрітсарі. Легенда свідчить, що тамтешні кухарі готували курку тікку з великою кількістю вершкового масла, щоб залишатися вірними своєму пенджабському корінню. Але на цьому вони не зупинилися: На гарнір додали ще масла і назвав це масло курка (або murgh makhani).

Оцініть статтю