У розробці планів НАССР, які відповідають заявленій меті, використовуються сім основних принципів. Ці принципи включають аналіз небезпеки, ідентифікація CCP, встановлення критичних меж, процедури моніторингу, коригувальні дії, процедури перевірки, а також ведення записів і документування.25 лютого 2022 р
Ці сім принципів: (1) аналіз небезпеки, (2) визначення критичних контрольних точок, (3) встановлення критичних меж, (4) процедури моніторингу, (5) коригувальні дії, (6) ведення записів і (7) перевірка процедури.
Принципи НАССР такі:
- аналіз небезпеки.
- визначення критичних контрольних точок.
- встановлення критичних меж.
- моніторинг.
- вжиття коригувальних дій.
- ведення документації.
- перевірка результатів.
Існує сім принципів HACCP: проведення аналізу ризиків для всіх ваших процесів, визначення критичних контрольних точок, встановлення критичних меж, встановлення процедур моніторингу, встановлення коригувальних дій, встановлення відповідних процедур перевірки та встановлення процедур ведення записів і документації.
Сьомим принципом НАССР є встановити процедури ведення записів для перевірки того, що план виконується в письмовому вигляді та, якщо необхідно, надати доказ відповідності нормативним вимогам.
Офіційний HACCP сім кроків
- Проведіть аналіз небезпеки. …
- Визначити критичні контрольні точки (CCP)…
- Встановіть критичні межі. …
- Встановіть процедури моніторингу. …
- Встановити коригувальні дії. …
- Встановіть процедури перевірки. …
- Встановіть процедури ведення записів і документації.