Які фактори призведуть до помилок у стандартній кількості пластин?

На метод підрахунку пластин зазвичай впливає агаризовані середовища, стан бактеріальних клітин, наявність консервантів, оптимізація умов росту.

Хоча стандартний підрахунок пластинок надає інформацію про загальне мікробне навантаження в їжі, він також має деякі обмеження. по-перше, стандартний підрахунок планшетів показує лише кількість клітин, але не те, які типи клітин присутні. По-друге, перераховуються лише відносно швидко зростаючі аеробні організми, такі як бактерії.

Стандартні підрахунки на чашках, хоча вони широко використовуються та є цінними в мікробіології для оцінки кількості життєздатних організмів, не можна вважати дуже точним через такі фактори, як помилки в розведенні та підрахунку колоній, умови росту, які не дозволяють усім життєздатним мікроорганізмам утворювати колонії, які можна виявити, і потенційні…

Загальна кількість пластин становить перелік аеробних, мезофільних організмів, які ростуть в аеробних умовах при помірних температурах 20-45°C. Це включає в себе всі аеробні бактерії, дріжджі, цвіль і грибки, які ростуть у конкретному агарі.

Наприклад, анаеробні бактерії, такі як Clostridium perfringens, мікроаеробні бактерії, такі як Campylobacter, галофільні бактерії, такі як Vibrio parahaemolyticus не може рости на агарі стандартними методами.

На метод підрахунку пластин зазвичай впливає агаризовані середовища, стан бактеріальних клітин, наявність консервантів, оптимізація умов росту. Враховуючи ці аспекти, ефективність сировини мікроорганізмів може бути неточною [51, 52]. …

Оцініть статтю