Які особливості дійних порід корів?

Молочний характер позначається вільністю плоті; гострота в холці; вигнуті, плоскі стегна, широко розставлені; пухка і податлива шкіра; довга, худа, гладка шия; чистий переріз горла, підгрудка та грудини; широкі, плоскі і добре розташовані ребра; і глибокі та витончені фланги.

У США існує сім основних порід молочних корів: Ейрширський, бурий швейцарський, гернсійський, голштинський, джерсійський, молочний шортгорн і червоно-білий голштинський.

Корова, яка відрізняється міцністю молока, матиме:

  • Жіноча голова.
  • Довга худа шия.
  • Гостра і незграбна холка.
  • Довгий ствол.
  • Між ребрами багато місця.
  • Ребра плоскої форми (не круглі).
  • Плоска (не округла) форма в частині її ніг між скакальними суглобами та кігтями.
  • Широкий через дно грудей.

Риси включають молоко, білок, жир, бал соматичних клітин, легкість отелення і багато іншого. Для PTA середнє для кожної ознаки дорівнює нулю. Тварина з додатним числом є кращою за середню за цією ознакою, а тварина з від’ємним числом – гіршою за середню за цією ознакою.

Однак добре відомо, що «зовнішній вигляд» бика мало дає змогу судити про те, як він передасть молочні якості. Бик повинен бути типовий і середній до великого для породи, до якої він належить.

Голштинська худоба Голштинська худоба є найвидатнішою з семи основних молочних порід у Сполучених Штатах, їх легко впізнати за характерними чорно-білими мітками. Корови голштинського походження складають понад 90% корів на молочних фермах США.

Оцініть статтю