Які особливості кишечника дозволяють збільшити всмоктування поживних речовин?

Поглинання також підвищується завдяки обширна поверхня, утворена складками, ворсинками та мікроворсинками. Кишкова стінка сильно зрошена кровоносними судинами, які несуть поглинені поживні речовини до печінки через ворітну вену.

Тонкий кишечник поглинає більшість поживних речовин з їжі, а кровоносна система передає їх до інших частин тіла для зберігання або використання. Існують спеціальні клітини, які допомагають поглиненим поживним речовинам проникати через слизову оболонку кишечника в кров..

Основною особливістю кишечника, що забезпечує всмоктування поживних речовин, є наявність мікроворсинок, які є не що інше, як продовження цитоплазматичної мембрани клітин, що покривають просвіт органу (внутрішню поверхню стінки), які полегшують контакт з речовинами, що потрапляють…

Тут ви можете побачити X способів покращити ваше здоров'я кишковий природно.

  1. Їжте багато фруктів і овочів. …
  2. Включіть у свій раціон пребіотики та пробіотики. …
  3. Керуйте рівнем стресу. …
  4. Їжте менше цукру та оброблених продуктів. …
  5. Уникайте прийому антибіотиків без потреби. …
  6. Більше спати. …
  7. Регулярно займайтеся спортом.

Кишечник – це довга і звивиста трубка який є частиною травного тракту. Кишечник допомагає переробляти їжу, витягувати та поглинати поживні речовини та воду, а також виводити відходи.

Покриття Слизова оболонка тонкої кишки високоспеціалізована для максимального травлення та всмоктування поживних речовин. Підкладка сильно складена, утворюючи мікроскопічні виступи, схожі на пальці, які називаються ворсинками, які збільшують площу поверхні, щоб допомогти з поглинанням.

Оцініть статтю