Які продукти не можна закривати вакуумом?

Виробники вакуумної упаковки рекомендують не пакувати сирої цибулі, свіжих грибів або свіжого часнику через проблеми з ботуліном. Деякі продукти погано закриваються, наприклад хлібобулочні та рідкі продукти.

Замість того, щоб переглядати вичерпну лінійку товарів, які можна запечатати під вакуумом, набагато легше поділитися тим, що не можна: м'який сир, банани, гриби, цілі яблука, сирі цибуля та часник, капуста та салат, а також свіжі овочі— як тільки вони охолонуть.

Вакуумна упаковка видаляє повітря з харчових упаковок. Деякі патогенні бактерії, такі як Clostridium botulinum, який викликає смертельне отруєння ботулізмом, віддають перевагу середовищам із низьким вмістом кисню та добре розмножуються в харчових продуктах у вакуумній упаковці.

Недоліки вакуумної упаковки

  • Вартість обладнання: початкові витрати на придбання машини для вакуумного пакування можуть бути високими, особливо для високоякісних моделей.
  • Витрати на пакувальний матеріал. Спеціальні пакети або контейнери, необхідні для вакуумної герметизації, можуть збільшити загальну вартість збереження.

Як довго вакуумно закриті продукти зберігаються в морозильній камері?

харчуванняЗвичайна полицяВакуумна полиця
Хот-доги1-2 місяці6 місяців
фарш3-4 місяці1 рік
Скумбрія, лосось, тунець2 місяці3 місяці
Омар, краб (без панцира)2-4 місяці12 місяців
Оцініть статтю