Виробники вакуумної упаковки рекомендують не пакувати сирої цибулі, свіжих грибів або свіжого часнику через проблеми з ботуліном. Деякі продукти погано закриваються, наприклад хлібобулочні та рідкі продукти.
Замість того, щоб переглядати вичерпну лінійку товарів, які можна запечатати під вакуумом, набагато легше поділитися тим, що не можна: м'який сир, банани, гриби, цілі яблука, сирі цибуля та часник, капуста та салат, а також свіжі овочі— як тільки вони охолонуть.
Вакуумна упаковка видаляє повітря з харчових упаковок. Деякі патогенні бактерії, такі як Clostridium botulinum, який викликає смертельне отруєння ботулізмом, віддають перевагу середовищам із низьким вмістом кисню та добре розмножуються в харчових продуктах у вакуумній упаковці.
Недоліки вакуумної упаковки
- Вартість обладнання: початкові витрати на придбання машини для вакуумного пакування можуть бути високими, особливо для високоякісних моделей.
- Витрати на пакувальний матеріал. Спеціальні пакети або контейнери, необхідні для вакуумної герметизації, можуть збільшити загальну вартість збереження.
Як довго вакуумно закриті продукти зберігаються в морозильній камері?
харчування | Звичайна полиця | Вакуумна полиця |
---|---|---|
Хот-доги | 1-2 місяці | 6 місяців |
фарш | 3-4 місяці | 1 рік |
Скумбрія, лосось, тунець | 2 місяці | 3 місяці |
Омар, краб (без панцира) | 2-4 місяці | 12 місяців |