12 святвечірніх страв – список
- Святвечір червоний борщ з варениками.
- Грибний суп або грибний соус.
- російські пельмені.
- Вареники з капустою та грибами.
- Сушений компот.
- Голубці з крупою та грибами.
- Риба по-грецьки.
- Короп.
Святвечірній борщ, червоний або грибний. Святвечірні вареники та вареники з капустою та грибами, різдвяні капусники з грибами, оселедці, смажений та холодець короп. Кутя, вареники з капустою та грибами та інші смачні, перевірені та неодноразово повторювані рецепти Данія Святвечір.
12 традиційних святвечірніх страв:
- Борщ Святвечір з вушками.
- Грибний суп.
- Вареники з капустою та грибами.
- Капуста з горохом або грибами.
- Короп смажений або в желе.
- Риба по-грецьки.
- Оселедець у вершках або олії.
- Вареники з маком.
Якраз перед Різдвом можна зробити makiełki, макова маса, корисна, зокрема, для куті, а також грецька риба чи веганський варіант страви, тобто селера. За два дні до Святвечора також варто приготувати оселедець з журавлиною або в пряному маринаді. У цей час ви можете також починайте маринувати м’ясо або пекти паштет з кролика.
Напередодні урочистої вечері він готує себе сушений компот і червоний борщ на заквасці, а також печеня себе торти з маком, фруктові торти та сирники. Любителі традиційних страв протягом дня готують вареники з маком і кутю Святвечір Це час для приготування риби, наприклад, смаженого коропа або коропа в желе.