Процес бродіння стрічки маніоки починаючи з перетворення внутрішнього крохмалю маніока ферментом амілазою, що виділяється мікробами в мальтозу. Мальтозу можна розщепити на глюкозу за допомогою ферменту мальтази. Глюкоза під дією ферменту зимази перетворюється на спирт.
Маніок зроблений у стрічку є Реакції спиртового бродіння, які є анаеробними або не потребують кисню. Ферментація маніоки виробляє нові речовини, а саме стрічку, етанол і вуглекислий газ, тому це хімічна зміна. Отже, виготовлення стрічки з маніоки є хімічною зміною.
Процес виготовлення Стрічка:
- шкірка маніока і промити, нарізати шматочками за смаком.
- пар маніока до готовності. Залишити до повного охолодження.
- Розтерти дріжджі стрічка до однорідності.
- Рухайтесь і організовуйте маніока в пластиковому контейнері з кришкою. …
- Зберігати в темній шафі при кімнатній температурі.
Реакція бродіння – це: C6H12O6 (глюкоза) → 2 C2H5OH (етанол або спирт) + 2 CO2 (вуглекислий газ) + енергія Ферментація змінить консистенцію та смак їжі, і їжа збережеться довше.
Мікроби Aspergillus у створенні стрічки функціонують гідролізує крохмаль у сировині на прості цукри, Saccharomyces перетворює цукор на спирт, тоді як Acetobacter перетворює спирт на молочну кислоту.
процес бродіння маніокової стрічки починаючи з перетворення внутрішнього крохмалю маніока ферментом амілазою, що виділяється мікробами в мальтозу. Мальтозу можна розщепити на глюкозу за допомогою ферменту мальтази. Глюкоза під дією ферменту зимази перетворюється на спирт.