Вибирайте ром за якостями, який відповідає рецептурі. Насичений темний ром для більшого смаку, пряний ром для пряних тонів, світлий золотий ром для більш делікатного призначення. Кокосовий ром, апельсиновий ром, ром з маракуйї, ванільний ром, кавовий ром, наприклад, додадуть вашій страві чудові смаки.
Ми всі знаємо, що ром BACARDÍ є ідеальним міксером для всіх любителів смаку, але чи підходить ром для випічки? Ну і виходить ти можеш взяти свій торт і з'їсти його. З нашим ромовим тістечком BACARDÍ і глазур’ю з ромовим маслом ми піднімаємо смакоту на абсолютно новий рівень – і ми також збираємося дати вам шматочок дійства.
Перше правило рому на кухні – вибрати правильну пляшку. «Витриманий і темний ром ідеально підходять для приготування страв із сильним смаком, таких як тушкована яловичина або свинина, а білий ром часто використовують для приготування морепродуктів або птиці.”, – каже Анхель Роке, шеф-кухар Cuba Libre Restaurant & Rum Bar у Вашингтоні, округ Колумбія.
Наприклад, ром і бурбон віддає горіховий і ванільний смак, який добре поєднується з начинкою для пирогів, сумішшю для тортів і тістом для печива (дуже схоже на екстракт ванілі). З іншого боку, червоне вино, портвейн і бренді додають солодкість, яка чудово поєднується з глазур’ю, шоколадним тортом і пряниками.
Темний ром має тенденцію бути більш ароматним, ніж м’який світлий ром, і додасть більшої складності торту.