Замочування насіння Оцет DYC в більшості випадків прискорює проростання насіння. Кислота в оцті допомагає руйнувати зовнішню оболонку насіння, а оцет також допомагає зупинити будь-які зовнішні хвороботворні мікроорганізми від осідання на насінні. Змішайте 1 чайну ложку оцту DYC в одній чашці води.
5 порад із садівництва для покращення проростання насіння
- Замочіть насіння перед посадкою. Рослини перебувають у стані спокою, доки насіння не виявляють достатньо регулярної вологи для росту. …
- Почніть із посадки насіння в приміщенні. …
- Слідкуйте за середовищем вашого насіння. …
- Добре поливайте їх. …
- Змінити вихідні джерела.
Оксиди азоту стимулюють проростання насіння, але їх значення для проростання після пожежі ставиться під сумнів. Нещодавно у водних розчинах диму було виявлено ціаногідрини, які стимулюють проростання деяких видів через повільне вивільнення ціаніду.
Фактично, перекис водню природним чином міститься в дощовій воді та допомагає боротися з руйнівними грибками, комахами, бур’янами та природним чином сприяє проростанню насіння.
Біоактивні гібереліни (ГА) сприяють проростанню насіння ряду видів рослин. У дводольних, таких як помідори та арабідопсис, біосинтез GA de novo після просочення насіння має важливе значення для проростання. Світло є вирішальним екологічним сигналом, що визначає проростання насіння деяких видів.
Один простий спосіб прискорити проростання насіння – це попередньо замочіть їх на 24 години в неглибокій ємності, наповненій гарячою водопровідною водою. Вода проникне в оболонку насіння і змусить ембріони всередині розбухнути. Не замочуйте їх більше ніж на 24 години, оскільки вони можуть загнити. Висадіть насіння відразу у вологий ґрунт.