Який зелений чи жовтий кабачок корисніший?

Яка різниця між цукіні та жовтим літнім кабачком (часто його називають просто «сктисон»)? Немає великої різниці, коли справа доходить до вмісту поживних речовин, хоча вони мають деякі відмінності у смаку та розмірі. Зелені зазвичай довші, а жовті – ширші й коротші.Dec 27, 2023

Здебільшого, ви отримуєте однакові поживні речовини незалежно від того, вибираєте ви цукіні з зеленою шкіркою або кабачки з жовтою шкіркою з горловиною чи прямою шкіркою. Обидва дуже низькокалорійні (20-25 калорій у чашці сирих скибочок і 30-35 калорій у чашці варених скибочок).

Сирі кабачки пропонує подібний харчовий профіль, як варені кабачки, але з меншою кількістю вітаміну А та більшою кількістю вітаміну С, поживної речовини, яка, як правило, зменшується під час варіння. Цукіні містить безліч вітамінів, мінералів і корисних рослинних сполук.

12 користі кабачків для здоров’я

  • Підтримка імунного здоров'я. …
  • Покращує здоров'я очей. …
  • Сприяє здоров'ю серця. …
  • Покращує мікробіом кишечника. …
  • Зміцнює кістки. …
  • Сприяє здоров’ю нервової системи. …
  • Сприяє росту м'язів. …
  • Може допомогти схуднути.

Відварювання та смаження кабачків також призводить до втрати рослинних сполук, які називаються антиоксидантами. Поки варені кабачки все ще мають переваги, сирі кабачки також. Ви можете їсти його окремо, але на смак він дещо м’який. Спробуйте його з хумусом або іншими соусами для більшого смаку.

Потенційні побічні ефекти вживання цукіні «Крім того, вживання цукіні в сирому вигляді може спричинити здуття живота у деяких людей через вміст клітковини». Хоча більшість людей не отримують достатньо клітковини у своєму щоденному раціоні, занадто швидке збільшення споживання клітковини може призвести до невеликого розладу шлунку.

Оцініть статтю