Рис є основним продуктом харчування (як і в усіх штатах Південної Індії) їдять із продуктами з сочевиці, такими як паппу (сочевиця) і пулусу (тушковане м’ясо), а також гострими овочами або каррі. В Андхра до далу зазвичай додають листову зелень або овочі, такі як гарбуз і баклажани.
Найпопулярніші індійські страви
- Самоса. Цей смачний варіант – це їжа, яку, можливо, пробували навіть ті, хто новачок у індійській кулінарії. …
- Суп Даль. Якщо ви любитель супів, особливо вегетаріанських, то обов'язково спробуйте миску дала. …
- Каррі. …
- Курка тандурі. …
- Риба тандурі. …
- Бір'яні. …
- Масала. …
- Наан.
В Індії немає національної страви. Однак хічді іноді пропонують як неофіційну національну страву. Більшість індійців вважають хічді своєю національною стравою. Проте є й інші популярні страви, такі як бхаджії, джалебі, бір’яні та голгаппи, з якими значну кількість індійців ототожнюють.
Основою типової індійської вечері (або обіду) є рис, або лепешка, і рагу з сочевиці (дал). Також буде вегетаріанське рагу, а якщо не вегетаріанське, то каррі з м’ясом, куркою або морепродуктами.
Тим часом на Swiggy, бір'яні восьмий рік поспіль зберігає позицію найбільш замовленої страви. У 2023 році в Індії за секунду замовляли 2,5 біріані із співвідношенням 5,5 курячого біріані на кожен овочевий біріані.
Індійська кухня: 25 найпопулярніших традиційних страв в Індії
- Малабарська риба каррі. …
- Біріяні. …
- Самоса. …
- Рас Малай. …
- Кульфі. …
- Гулаб Джамун. …
- Барфі. …
- Лассі. Традиційно подають у глиняній чашці без ручки, яка називається кулхар, лассі – це пінний напій на основі йогурту, змішаний з водою та різними фруктами чи приправами.