Зубр дешевше яловичини?

Чому м'ясо бізона дорожче за яловичину? У більшості магазинів бізон коштує дорожче, ніж яловичина з кількох причин. По-перше, бізонів набагато менше, ніж яловичини, лише 20 000 бізонів на рік у порівнянні зі 125 000 м’ясних тварин, які забивають щодня.

за фунт, мелений бізон коштує нам набагато дорожче, ніж нежирний яловичий фарш: близько $13,50 порівняно з $6,25. А стейки бізона, які ми купили в Інтернеті, коштували втричі дорожче, ніж яловичі стейки в місцевому магазині. Вирізка яловичини та бізона коштували приблизно однаково.

М'ясо бізона містить менше калорій і насиченого жиру, ніж яловичина, а відносна частка ненасичених і насичених жирів краще для здоров’я, особливо здоров’я серця. Порівняно з яловичиною м'ясо бізона також багатше білком.

Бізон, як правило, має більш легкий і делікатний смак, ніж яловичина, дехто описує дещо солодший смак. У м’ясі бізона також значно багато заліза, що надає йому унікального смаку, який багато людей описують як «землистий» або «мінеральний». Однак цей аромат не є приголомшливим — бізон анітрохи не «грайливий».

Тепер доступний у супермаркетах по всій країні, Бізон неофіційно є найпопулярнішою альтернативою червоному м'ясу яловичини. Він відомий своїм м’яким смаком і надзвичайно низьким вмістом жиру та холестерину.

Який смак зубра? Подумайте про найкращий стейк або гамбургер, який ви коли-небудь їли: смак м’яса бізона може легко конкурувати з ним. На смак він схожий на яловичину, але має трохи солодкуватий відтінок, який виділяє його. На відміну від деяких фірмових сортів м’яса, бізон не є дичиною, і він неймовірно ніжний незалежно від того, як ви його приготуєте.

Оцініть статтю